Cititul este cheia descoperii sinelui și a noilor orizonturi ale cunoașterii.
Cartea „Dincolo de vârf” de Zig Ziglar este o carte din categoria dezvoltare personală, ce poate motiva orice cititor. Această carte are scopul de a te ajuta să-ți îmbunătățești relațiile cu familia și prietenii, să-ți dublezi venitul și să îți dezvolți abilitățile până dincolo de vârf.Cel care a scris cartea este Zig Ziglar, unul dintre cei mai renumiți autori de cărți motivaționale și un orator apreciat în întreaga lume. Supranumit „maestrul motivației”, Zig Ziglar a fost descris ca fiind „unul dintre idolii Americii”, „vânzătorul vânzătorilor” și „o figură care a schimbat pentru totdeauna istoria”. Cu scopul de a ajuta oamenii să obțină succesul prin atitudine, caracter și deprinderi, autorul a scris douăzeci și nouă de cărți motivaționale, dintre care zece au fost incluse pe listele de titluri bestseller, fiind traduse în peste treizeci și șase de limbi printre care: „De la bine la excelent”, „Gândește optimist într-o lume cenușie”, „Curs de vânzări”, „Motive pentru a zâmbi”, „Secretul căsniciei fericite” precum și altele. Pentru contribuția sa în domeniul discursurilor motivaționale, autorul a primit mai multe premii din parte celor mai importante asociații de profil din Statele Unite.
Cartea „Dincolo de vârf de la supraviețuire la echilibru, de la echilibru la reușită, de la reușită la permanența ei”, ediția a II-a, a fost tradusă din limba engleză de Irina-Margareta Nistor, editura Curtea Veche Publishing.
Prin intermediul acestei cărți, autorul încearcă să investească în cititorul care își dorește schimbare, încredere, speranță, responsabilitatea, dragostea de viață și înțelepciunea. „Mai există un factor esențial pentru reușită, și anume caracterul. Caracterul te face să te dai jos din pat; implicarea te determină să pleci la fapte. Credința, speranța și disciplina te ajută să mergi până la capăt.”
Fiecare capitol este intitulat și prezintă mici istorioare pentru a convinge cititorul
Zig Ziglar este un autor cu putere de a convinge, am ajuns la această concluzie citind despre „Speranța care este o așteptare plină de încredere” spune el. Exemplul acestui titlu este o echipă de fotbal care domină o altă echipă într-un meci, până când apare o mare șansă pentru echipa care pierdea – un moment de cotitură, o revenire spectaculoasă, o interceptare a mingii sau o pasă favorabilă care a alimentat speranța fiecărui sportiv ce s-a transformat în încredere, pentru ca în final tot aceștia să câștige meciul. Un exemplu care ne convinge că așa este și în viață, când simțim că ni se va întâmpla ceva pozitiv, suntem cuprinși de o energie extraordinară. Când simțim sau ne temem că vom pierde suntem lipsiți de energie, de aceea este importantă motivația atât în momentele bune cât și în cele rele.
O altă lecție învățată este că atitudinea nu aptitudinile determină altitudinea fiecăruia. Iar pentru a ajunge dincolo de vârf este nevoie să te descurci în situații grave. „Nu poți rezolva o problemă până nu recunoști că o ai și până nu-ți asumi răspunderea de a-i găsi o soluție”. Astfel este nevoie de a lua o poziție, de a te implica în soluționarea acesteia și de a-ți recunoaște slăbiciunile.
Mi-a plăcut mult capitolul în care este scris despre fericire, despre oamenii care cred că vor fi fericiți atunci când vor fi la casa lor, când vor acumula toate lucrurile necesare unei case sau când vor câștiga o călătorie însă nu este așa. „Fericirea este un produs care depinde direct de cine ești și de ce faci. Fericirea nu va fi cândva și undeva, ea poate fi aici și acum.”
Capitolul șapte se intitulează „Elementul-cheie este motivația” și ne învață că motivația este scânteia care aprinde focul cunoașterii și produce idei creatoare. Tot aici autorul își încheie gândul cu ideea: „Nu contează ce ți se întâmplă, ci cum rezolvi problema.”
Recomand cu încredere această cartea, deoarece te învață foarte multe lucruri utile, lucruri pe care deja le știi dar nu le-ai pus în aplicare. Citind această carte vei descoperi cum să ajungi de la supraviețuire la echilibru, de la echilibru la reușită și de la reușită la permanența ei.
Cartea „Dincolo de vârf” este o carte ce poate fi găsită în orice librărie chiar și în librăriile online, de asemenea o puteți găsi și în variantă electronică.
Ușor de procurat, aceasta merită a fi citită pentru ca oricine să afle cum să ajungă în vârf și cum să își dea seama că a ajuns în vârf.
„Ești în vârf când înțelegi că eșecul este doar un fapt, și nu o persoană. Când te-ai împăcat cu trecutul și ești concentrat asupra prezentului. Când îl iubești pe cel neiubit și privește înapoi cu iertare și înainte cu speranță.”
Autoare: Nadia Mihuță
COMENTARII