Probabil majoritatea dintre noi avem Netflix acasă, iar acesta pe lângă faptul că ne oferă o gamă variată de filme și seriale, ne mai oferă și o serie de documentare, de la cele istorice sau despre mâncare, până la cele polițiste după cazuri reale. Am pregătit o listă de cinci documentare polițiste care vor trezi detectivul din tine și te vor face să vrei mai mult.

# Criminalul în impermeabil galben: O poveste contemporană coreeană

Anul apariției: 2021
Numărul de episoade: 3

La începutul anilor 2000, Yoo Young-chul și-a ucis victimele cu brutalitate și a semănat spaima în Seul. Acest serial documentar descrie căutarea prolificului criminal. El și-a comis crimele între septembrie 2003 și iulie 2004 și a fost reținut pe 15 iulie 2004, acesta a mărturisit că a ucis 19 persoane, dar numărul real este 20. Motivele sale principale pentru comiterea crimelor au fost resentimentele pe care le avea față de bogați și femei.

# Plan de ansamblu

Anul apariției: 2017
Numărul de episoade: 1

Povestea documentarului este despre Juan Catalan, care în 2003 a fost arestat pentru pentru uciderea Marthei Puebla, o crimă pe care acesta n-a comis-o. Ofițerii de poliție l-au arestat fiindcă acesta se potrivea cu descrierile făcute de către un martor. Acesta a reușit să își dovedească nevinovăția cu ajutorul filmărilor neprelucrate dintr-o populară emisiune TV.

# Locul crimei: Dispariția de la Cecil Hotel

Anul apariției: 2021
Numărul de episoade: 4

Documentarul relatează moartea Elisei Lam la hotelul Cecil, un hotel cu o reputație groaznică din cauza numeroaselor sinucideri, decese și crime care au avut loc acolo. În 2013, Cecil a ajuns în centrul atenției atunci când pe internet au fost postate filmările de pe camerele de supraveghere ale unei tinere studente canadiene, Elisa Lam, comportându-se destul de ciudat în liftul hotelului. Clipul a devenit viral, astăzi având 32 de milioane vizualizări. În documentar aflăm mai multe despre moarte tinerei, dar chiar și până astăzi cazul încă rămâne un mister din cauza zecilor de întrebări fără răspuns.

# Jos labele de pe pisici: Căutarea ucigașului de pe internet

Anul apariție: 2019
Numărul de episoade: 3

Acest documentar este despre un grup de oameni de pe Facebook care au încercat să-l urmărească pe Luka Magnotta, arestat pentru uciderea și dezmembrarea lui Jun Lin în 2012, asta după ce Magnotta a înregistrat anonim și a postat pe internet cum a torturat și ucis mai multe pisici. La doar două săptămâni de la debut, documentarul a fost listat ca unul dintre cele mai vizionate documentare Netflix din 2019 în Top 5.

# Cazul Watts: Crima din vecini

Anul apariției: 2020
Numărul de episoade: 1

Acest documentar spune povestea crimelor familiei Watts din 2018 și analizează, cu ajutorul filmărilor brute, la prima mână, dispariția lui Shanann Watts și a copiilor ei, precum și cumplitele evenimente care au urmat.

Autoare: Valeria Cotorobai, studentă în anul II la USM, FJȘC