Nu știm care va fi situația din vara aceasta, cât vor dura restricțiile, vom putea călători sau nu, însă nu trebuie să uităm de locurile frumoase ce sunt în țara noastră. Pentru a descoperi noi destinații din țara noastră, îți propun șapte destinații din nordul Republicii Moldova pe care le poți vizita atunci când ai timp liber și ți se face dor de călătorii.

#1. Știm că lanurile de levănțică sunt tot mai îndrăgite. Vedem deseori că sesiunile foto în levănțică sunt tot mai întrebate. Îți prezentăm lanul de levănțică în apropierea satului Gordinești, raionul Edineț.

#2. Un adevărat monument istoric vei descoperi în satul Mândâc, raionul Drochia. Vila Mândâc, este fosta vilă a nobilului polonez de origine armenească Kajetan Ohanowicz, la care își petrecea verile familia acestuia. Pe lângă acest monument istoric, vei descoperi și un parc cu numeroase specii de arbori.

#3. În satul Fetești, raionul Edineț vei fi surprins de o adevărată capodoperă peisagistică. Rezervația „Mica Elveție” este un adevărat monument al naturii, aceasta are stânci abrupte de calcar, care au o înălțime de până la 300 de metri.

#4. În apropierea orașului Râșcani, descoperim, pe un teren întins, lanuri întregi de salvie. Frumusețea acesteia nu te lasă să treci pe lângă ea.

#5. La Duruitoarea, raionul Râșcani, am fost surprinsă de adevărate stânci, pe care le poți vedea chiar din ograda casei. Iar odată ce urci pe ele, ai toată frumusețea în palmele tale. La fel, în acest sat, găsești și pensiuni turistice, în care te poți caza, pentru ca să poți petrece timpul în sânul naturii.

#6. Unul din cele mai impresionante parcuri din Republica Moldova se află în satul Țaul, raionul Dondușeni. Parcul Național Țaul în secolul al XX-lea aparținea bancherului Andrei Pommer.

#7. În satul Costești, raionul Râșcani, cu siguranță vei descoperi un loc magnific de la care nu-ți vei putea lua ochii. Este vorba despre lacul de acumulare Costești-Stânca. Apa cristalină în care se oglindește cerul, înconjurată de malurile albe din pietriș, cu siguranță îți vor rămâne în amintire pe o perioadă lungă de timp.

Foto/text: Gabriela Ursu, studentă în anul I la FJȘC, USM