Cu toții ne dorim să petrecem timpul bine și să ne refugiem măcar pe câteva zile de gălăgia orașului și de starea de oboseală acumulată pe parcursul anului, acest lucru îl puteți face foarte simplu fără multe cheltuieli și cel mai important la noi în țară, unde veți avea parte de priveliști uimitoare din sânul naturii. Am ales o listă de pensiuni din Moldova, potrivite pentru odihnă și relaxare.

ECO RESORT BUTUCENI

Se află în satul Butuceni, pe teritoriul Complexului Orheiul Vechi, la 47 de kilometri de Chișinău. Aici veți găsi cazare în căsuțe țărănești, restaurant tradițional, fermă, saună, piscină interioară și exterioară, sală de conferințe, sală pentru evenimente, wi-fi, masterclass-uri de gătit, etc. Este unul dintre cele mai instagramabile locuri de la Orheiul Vechi, vizitat în mod special de turiștii străini, dar și de personalități din Moldova. Este recomandat să vă faceți o rezervare din timp, chiar și când vreți să veniți doar la restaurant. Prețurile pentru cazarea în hotel variază de la 34 de euro până la 83 de euro în care este inclus mic dejun, acces liber la piscină, prânzul și cina pot fi comandate pe loc în restaurantul pensiunii. Mai multe detalii găsiți AICI!

HANUL LUI HANGANU

Pensiunea, se află în raionul Rezina, satul Lalova, la 100 de kilometri de Chișinău. Hanul aparține familiei Hanganu, care vă așteaptă cu drag și este gată să vă deservească cu tot respectul și bunătatea sufletului. Aveți ocazia să alegeți între șaptee camere și două băști (odăi cu sobă, şemineu și lejancă). Este alegerea potrivită pentru cei care vor să viziteze mănăstirile Saharna și Țîpova, dar și să se plimbe pe râul Nistru. Cazarea în hotel variază de la 30 de euro până la 55 de euro. Acest tarif presupune o cameră standard, pat matrimonial, mic dejun, pentru 0 persoană, accesul la piscină. Mai multe detalii AICI!

FATA MORGANA

Pensiunea este situată în satul Molovata raionul Dubăsari, aflat pe malul drept al râului Nistru, la 55 de kilometri de Chişinău și 30 de kilometri m de Orhei. Aici râul Nistru are o lăţime de circa 2,5 kilometri. La „Fata Morgana” poți practica deltaplanerism şi paraplanerism, vânătoare, înot, schi acvatic, te poți plimba cu vaporul. În sezonul estival la dispoziţia turiştilor se află o plajă amenajată şi bazin pentru înot, distracţii pe apă precum schi pe apă, jet sky. Mai multe detalii găsești AICI!

FOREST CLUB

Pensiunea Agroturistică — FOREST CLUB este recunoscută ca un loc ideal de odihnă și agrement în Moldova, peisaje pitorești și aer curat, datorită ariei de pădure ce îl înconjoară. Doar la o jumătate de oră de Chișinău, vă așteaptă o zonă de agrement cu căsuțe în arendă comod echipate, terase pentru odihnă, patru piscine mari pentru copii și maturi, aer curat, soare și multa veselie. Aici puteți practica diverse activități, puteți savura un frigărui la aer liber, o odihnă binemeritată alături de familia și prietenii dragi. Pensiunea Agroturistică FOREST CLUB este locul perfect pentru relaxare și distracție în weekend, în zilele însorite de vară, în inima Moldovei. Taxa de intrare în timpul sezonului pentru copii până la 5 ani este gratis, pentru adulți 100 de lei, iar în zilele de sâmbătă-duminică 150 de lei. Mai multe detalii găsești AICI!

PENSIUNEA „TURNUL ALB”

Pensiune de elită cu o denumire impunătoare „Turnul Alb” vă promite un sejur perfect, într-un decor rustic ce la sigur veți uita de aglomerația orașului și rutina zilnică. Pensiunea oferă condiții pentru relaxare, dintre care: o sală mare pentru recreație, sala pentru nunți și cumătrii, cramă, terase, un teren de joacă pentru copii, pescuit, condiții moderne și televiziune prin satelit. Mai multe detalii găsești AICI!

Autoare: Cristina Potîng, studentă în anul I la FJȘC, USM