Duminică, în data de 17 iulie, în satul Bujor, raionul Hâncești a fost organizat un târg de caritate pentru susținerea și pregătirea către nou an școlar a copiilor din familii social-vulnerabile. Chiar de la prima sa ediție a devenit un prilej de bucurie pentru cei mici.

Un grup de tineri din localitate organizat un târg de caritate recent în scuarul Casei de Cultură. Au fost propuse spre vânzare haine, încălțăminte în stare bună și brioșe pregătite cu mult drag. Grupul de inițiativă din care fac parte Luminița Eșanu, Valentina Podgorneac, Valeria Cazacu au diseminat informația despre organizarea evenimentului și locuitorii au participat cu donații pentru a susține ideea. Ne-am bucurat să vedem și acest mesaj care spune multe de la sine: „Un singur creion va bucura ochii oricărui copil, pentru că nu îi știe prețul, dar îi vede culoarea”.

Luminița Eșanu: „Credem că e o idee bună. Orice copil are dreptul să fie fericit, să pășească în noul an școlar cu zâmbetul pe față. Ne-am pus de gând să îi susținem și noi cu ce putem. Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături și am reușit să facem bucurăm copilașii”

Valentina Potgorneac: „Am adus și eu niște hăinuțe la târg. Să faci un bine niciodată nu e târziu. Sperăm să aibă continuitatea ideea noastră și să se alăture cât mai mulți tineri pe viitor”

Cu mult drag a venit să susțină organizarea târgului consăteanul și interpretul Sergiu Moșneagu. Acesta a bucurat publicul cu un frumos program muzical de sărbătoare. Organizatorii au fost susținuți de localnici prin cumpărăturile făcute, prețurile fiind stabilite de cumpărător. De asemenea, nu au lipsit nici mesajele de încurajare.

Astăzi o parte din copiii selectați au primit rechizite școlare, ghiozdane și produse alimentare. Copiii au fost plăcut surprinși de aceste daruri oferite. Lista acestor copii a fost stabilită în parteneriat cu administrația Gimnaziului Bujor.

Localnicii au propus organizatorilor ca acest târg de caritate să aibă o continuitate pe viitor. Este frumos să ai un suflet blajin, să bucuri aproapele. Să ne ghidăm gândurile mărețe toți „Grăbește-te să faci un bine… Cine-și face, lui își face/ Cine dă, lui își dă…”

Autor: Sergiu Ștefan, profesor GM Bujor