Astăzi, 16 iunie 2022, la Digital Park în Chișinău s-a desfășurat „Gala Destinată Femeilor din Agricultura Republicii Moldova”. Evenimentul s-a întâmplat pentru prima dată în țară noastră. În cadrul galei au fost invitați oaspeți de vază din domeniul agriculturii.

Gala Femeilor din Agricultura Republicii Moldova a fost organizată în premieră de PRIAevents la Digital Park. Coordonatoarea și organizatoarea evenimentului, Raluca Voivozeanu, a declarat că este încântată de desfășurarea galei: „Am hotărât împreună cu echipa PRIAevents să facem acest eveniment, pentru a scoate în evidență și a mulțumi femeilor care au grijă într-un mod direct sau indirect de sănătatea noastră. Ele sunt cele care lucrează pentru ca Moldova să fie asigurată cu produse alimentare calitative și nu numai.”

Evenimentul a fost conceput pentru a celebra și a aplauda realizările remarcabile ale femeilor care aduc o contribuție semnificativă în agricultura moldovenească. Oaspeții care au participat la ceremonia de astăzi au dezbătut cele mai importante teme și cele mai bune soluții pentru agricultură, alături de fermieri, autorități și companii conexe.

Agricultura este vitală pentru întreaga lume. Republica Moldova acordă o atenție deosebită acestui sector, fiind și cel mai important în economia țării. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu a declarat că: „mulți ar spune că o afacere merge bine atunci când sunt implicate ambele sexe, de aceea este foarte important ca în sectorul agricol să fie implicați și femei și bărbați. Am investit cu succes o sumă semnificativă de 200 milioane de lei pentru producția legumelor în sere, a fructelor și a gestionarea fermelor zootehnice și procesarea producției alimentare în general. Este important ca în continuare să motivăm și să încurajăm doamnele pentru a se lansa în acest sector, care nu este deloc ușor, pentru a asigura o dezvoltare mai dinamica, venind cu idei și abordări noi.”

În cadrul galei, femeile au fost distinse cu diplome de merit pentru eforturile considerabile în sectorul agricol. Totodată ceremonia a avut ca invitați de onoare 11 lectori și lectore cu specializări în domeniu.

Autoare: Daniela Novac