Opera marelui poet Mihai Eminescu este îndrăgită și recitită cu mare drag de la mic la mare. Participarea la concurs a unui număr impunător de elevi și cadre didactice ne spune despre promovarea valorilor naționale în rândul tinerei generații. Așadar, au luat parte 335 de școli: 21 școli – Republica Moldova; 20 școli din Municipiul București, 294 școli din 41 de județe din România. Cadre didactice implicate – 556 (60 – Republica Moldova, 496 – România). Elevii au propus lucrări, conform regulamentului, la două secțiuni: poezie și lucrări plastice.
„Și la această ediție am avut lucrări minunate. Participanții ne-au impresionat prin creativitatea de care au dat dovadă. Poetul Mihai Eminescu trăiește în sufletul nostru. Le mulțumim mult tuturor pentru participare și îi așteptăm și la următoarele ediții”, a menționat pentru Curier profesoara Gianina Grecu, inițiatoarea acestui proiect.
Raionul Hâncești a obținut rezultate frumoase. În acest sens menționăm: LT „Șt. Holban”, categoria clase de liceu Locul I – Colța Diana cl a XI-a; Locul III – Buhnă Elena cl a X-a; categoria clase de gimnaziu: Locul II – Boroș Simona cl a VIII-a, profesoare coordonatoare Maria Jucov. Un frumos rezultat l-au obținut elevii de la GM Bujor: învățământ primar Locul I – Secrieru Andreea, cl a III-a; clase de gimnaziu Locul II – Nederiță Andreea, Locul III – Doboș Andreea poezie; Doboș Emanuela desen, profesor coordonator Sergiu Ștefan. Palmaresul raionului Hâncești a fost completat cu locuri premiante și de elevii de la LT „M. Eminescu”, ghidați de profesoara Maria Croitoru și anume: Locul II – Lepădatu Ana-Maria, clasa a VII-a, Deenisov Emilia, clasa a V-a și mențiune Jianu Daniela, clasa a VII-a.
Participarea elevilor în asemenea concursuri cu rezultate notorii reprezintă imaginea raionului, localităților la nivel internațional. Astfel se dovedește faptul că și Republica Moldova are o tânără generație de care se poate mândri, cadre didactice ce muncesc cu multă dăruire, exemple demn de urmat.
Autor: Sergiu Ștefan
COMENTARII