După o experiență de 15 ani de muncă în mai multe localuri din Italia, Lilian a decis să se implice și să-și deschidă propriul restaurant, care îmbină bucătăria italiană, dar și promovează tradițiile moldovenești. De altfel, uniforma chelnerilor este una deosebită, căci portul lor este determinat de costumele noastre naționale, cu care sunt întâmpinați oaspeții.
„Bucătăria moldovenească nu este printre cele mai sofisticate din lume, dar rămâne gustoasă și hrănitoare. Friptura de carne de miel și mâncărurile de miel ghiveci și ciorba sunt foarte populare. Supa făcută din carne, legume și fasole sau orez, dar și polenta”, scrie www.ildolomiti.it.
Scopul localului este de a deveni un spațiu cultural dedicat nopților tematice, întâlnirilor și petrecerilor. Iar dacă cineva este curios să cunoască aromele bucătăriei moldovenești, are oportunitatea să o facă în Trento.
Autoare: Iulia Vrabie
COMENTARII