Ludmila Dorogan este o mămică din Chișinău, care îmbină de minune profesia de economistă cu noua sa pasiune – dulciurile raw vegane. Gătește bunătățile acasă, iar pentru a-şi împărtăși talentul cu alţii, femeia a lansat o mică afacere pe rețelele sociale.

Mămică a doi copii, soție, economistă și mai nou – cofetară. Vorbim despre Ludmila Dorogan, tânăra care, recent, și-a descoperit pasiunea față de dulciurile raw vegane.

arhivă personală

„Tot timpul mi-a făcut plăcere să fac dulciuri, pentru că le-am preferat. Întotdeauna mi-am dat interesul de a le prepara. Acum am aflat de o lume nouă, de dulciurile raw vegane, care sunt sănătoase, fără zahăr și nutritive”, a menționat Ludmila.

Ludmila face dulciuri raw vegane din ingrediente naturale, de origine vegetală, care nu necesită coacere. Așadar, ciocolata și torturile create de gospodină sunt pe cât de gustoase, pe atât de sănătoase.

„Dulciurile raw vegane mi-au trezit un interes foarte mare. E tare fain să mănânci dulce și sănătos! Sunt sănătoase, nutritive, nu conțin zahăr, făină, gluten sau lactate. Oamenii care au interdicții la aceste produse pot savura dulciurile raw vegane fără probleme” spune cofetara.

Până a lansa afacerea dulce, Ludmila Dorogan realiza articole din tricotaj la comandă. Totuși, femeia a renunțat, după părerea ei lucrul manual fiind slab apreciat la moment. Dulciurile a început să le producă pe timp de pandemie, între timp, ciocolata vegană devenind un produs solicitat în rândul moldovenilor.

„Această ramură este nouă. Lumea tinde spre a avea grijă de sine mai mult, iar aceste dulciuri oferă această posibilitate – de a mânca dulce, gustos, mult și sănătos!” a menționat Ludmila.

Economista spune că, deşi cele două activități par la prima vedere total opuse, există o legătură între cifre şi deserturi. Atât economia, cât și cofetăria, necesită multe calcule și o atenție sporită.

Ludmila Dorogan spune că familia o susține mereu în ceea ce face, mai ales că dulciurile raw vegane sunt ideale pentru cei mici. Visează la o cafenea micuță, unde oricine ar putea savura aceste dulciuri nutritive, un loc unde amintirile vor avea gust de ciocolată.

arhivă personală


Acest material a fost realizat în cadrul Cursului de Jurnalism Economic care este implementat de către Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, în parteneriat cu Camera de Comerț Americană din Moldova, cu susținerea financiară a Ambasadei SUA în Republica Moldova. Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă neapărat poziția partenerilor donatori.

Autor: Anatol Fornea