Te-ai gândit vreodată că machiajul poate deveni o artă? Romina Horneț s-a gândit serios la acest lucru, și nu doar s-a gândit, dar a trecut la fapte! Află în interviul de mai jos mai multe curiozități despre basarabeanca care a reușit să ajungă să lucreze într-un salon de frumusețe în București.

Când ți-ai descoperit pasiunea pentru machiaj și cum ai început să practici acest hobby?  

Cred că pasiunea mea pentru machiaj a început atunci când am învățat culorile, mereu mi-a plăcut mult să desenez și de mică îmi machiam toate păpușile. Mă uitam des pe YouTube la tutoriale de make-up și încercam sa le recreez. La 17 ani am făcut primul curs de bază de machiaj care m-a determinat să i-au machiajul mult mai in serios și să mă apuc de machiat și cliente, nu doar prietene. Am fost plăcut surprinsă de numărul de persoane care s-au lăsat pe mâna încă de la început, am machiat chiar și mirese.

De unde vine atracția față de acest hobby, cine te-a susținut cel mai mult în această direcție?

Toți suntem frumoși în felul nostru și eu mereu am fost de părerea ca machiajul ne oferă un plus de încredere, deci atracția fata de acest hobby vine de la puterea machiajului de a oferi încredere și a te simți cea mai frumoasă. Familia și prietenii mi-au fost mereu alături și m-au susținut in aceasta direcție, deoarece mi-au văzut talentul și pasiunea pentru machiaj.

arhivă personală

Cât de mult contează talentul în make-up? Poți fi un make-up artist de succes chiar dacă nu ești foarte talentat?

Aș spune ca atât talentul, cât și munca sunt la fel de importante în arta machiajului, dar cea mai importantă este practica și dorința de a evolua. Make-up artiștii nu s-au născut cu pensula în mână, deci poți ajunge un make-up artist de succes doar dacă ai dorința de a învăța în fiecare zi, deoarece când vine vorba de machiaj nu exista limite.

Care sunt părțile preferate din profesia ta? 

Cea mai mare satisfacție o am când finisez un machiaj, iar clienta se uita în oglinda și eu pot citi pe chipul ei ca într-adevăr este mulțumită de rezultat. De asemenea, îmi plac pozele before-after, în care poți observa cu ochiul liber puterea de transformare a machiajului.

Unde greșesc de obicei persoanele când se machiază singure?

Persoanele de obicei greșesc în utilizarea corespunzătoare a pensulelor, dar și folosind produse care nu li se potrivesc, spre exemplu nuanță fondului de ten sau a fardului de sprâncene.

Ce trend de make-up speri să vezi mai des pe chipurile doamnelor și ce ți-ai dori să dispară?

Majoritatea clientelor se limitează la machiajele în culori neutre. Aș vrea sa văd mai des machiaje colorate și îndrăznețe, deoarece acesta este stilul meu și aș vrea sa fie normalizat și în viața de zi cu zi.

arhivă personală

arhivă personală

Care sunt planurile tale pentru următorii 5 ani? Dar peste 10?

Știu deja că vreau să îmi continui cariera în domeniul machiajului, vreau să am propriul meu salon și academie de make-up în viitor.

Mesajul tău pentru cititorii Diez este…

Să își asculte inima și să muncească pentru visurile lor, deoarece când visul va deveni realitate atunci se vor simți împliniți și fericiți.

Autoare: Veronica Roșca