În acest an, locului trei la etapa republicană a Olimpiadei la Limba Engleză a fost desemnat lui Gabriel Buyuklyu. Gabriel este din satul Colibași, raionul Cahul, este clasa a X-a, profil realist, face parte din trei organizații de voluntariat, este membru în Consiliul Elevilor din liceul din Colibași și este finalist al ediției din acest an în cadrul programului FLEX. Cum a reușit să cunoască atât de bine limba engleză, cum își organizează timpul ca să le reușească pe toate, ce hobby-uri are, dar și ce planuri are după terminarea liceului – vă lăsăm să descoperiți în acest material.

Gabriel, chiar din primul an de liceu ai ajuns să ai rezultate remarcabile în direcția limbii engleze. De unde vine dragostea față de această limbă și cum ai reușit să o cunoști atât de bine?

Dragostea de limbă engleză vine de la interesul meu față de culturile vorbitoare de limbă engleză, în special cea americană. Am pus bazele limbii engleze cu ajutorul unui profesor particular, cu care am studiat câțiva ani. În cele din urmă am decis să mă mut la altă școală, ceea ce a fost iarăși benefic, datorită faptului că acolo exista un nivel de predare a limbii engleze mult mai avansat. În plus, îmi place sa fiu la curent cu tot ce se în întreaga lume, deci, sunt permanent înconjurat de engleză încât a devenit o a doua limbă maternă.

Care este crezul sau moto-ul după care te conduci în viață?

Cel mai bine m-ar defini motto-ul lui Will Durant, care s-ar traduce astfel: „Suntem ceea ce facem în mod repetat… prin urmare excelența nu este un act, ci un obicei.”

Cum reușești să ai rezultate atât de bune? Cine sau ce te motivează? Cum iți organizezi timpul?

Cred că ceea ce mă ajută pe mine să am rezultate bune este faptul de a fi responsabil și de a fi constant în ceea ce faci, astfel, îți este mult mai ușor să ții pasul cu taskurile zilnice. Familia mă motivează în primul rând, fiindcă mă încurajează mereu și sunt deschiși față de lucrurile noi pe care vreau să le încerc. În același timp, mă motivează și un scop suprem cu care mă trezesc în fiecare dimineață și spre care mă îndrept cu pași mici, dar siguri. Nu folosesc o tehnică specifică de organizare a timpului, dar am obiceiul de a nota des lucruri și de a-mi organiza în minte o agendă pentru zilele următoare.

Mai ai timp și de altceva în afară de învățat? Ce hobby-uri ai?

Desigur, deși câteodată temele pot să fure mult din timpul nostru, dispun de timp suficient ca să îndeplinesc treburi prin gospodărie, dar și de timp liber. Printre hobby-urile mele se numără fotografia, videografia, basketul, graphic designul, voluntariatul, călătoritul, web designul, muzica și gătitul.

Ce planuri ai după terminarea liceului?

După terminarea liceului mi-am propus să studiez la o universitate de peste hotare, cel mai probabil în SUA, să mă implic în internship-uri și să călătoresc.

Autoare: Roșca Veronica