Cine este Maria Braicov în afara aparențelor?
O persoana care vrea sa fie descoperită de sine însăși, ce depune efort pentru aceasta folosind tot ce o înconjoară, cu aceleași emoții și trăiri pe care le dispune orice om.
Dacă ai urmărit traseul talentului tău, cum se manifesta dragostea faţă de crearea hainelor în copilărie?
În primul rând, coseam hăinuţe pentru păpuși. Apoi, am început să prefac hainele mamei, când cu voia ei, când fără. Mai primeam și bătaie uneori.
Cum îți ajută ocupația de creatoare de haine să te autodescoperi?
Fiecare persoană pentru care eu cos este diferită în felul său. Creând pentru alţii eu descopăr anumite calităţi în ei, și în același timp și în mine. De exemplu, fiecare femeie are o calitate predominantă și această calitate eu o pot descoperi și la mine. Se întâmplă un fel de magie, în care eu cos pentru oameni și totodată desCOS lumea mea interioară.
Cum ai înţeles că aţa și acul sunt instrumentele care vreai să te însoţească prin viaţă?
Când eram în clasa noua eu nu știam cu ce vreau să mă ocup. Eram atrasă de design interior, dar Universul m-a ghidat spre design vestimentar. Mie foarte mult mi-a plăcut și simţeam că aceasta mă ajută să mă deschid, să mă descopăr. Însă pentru o perioadă eu am abandonat vestimentaţia și m-am încercat în diverse domenii, chiar și în apicultură. Dar Universul din nou m-a îndreptat spre crearea hainelor. Așa, eu am înţeles că trebuie mai mult să mă axez pe aceasta, dacă sunt atâtea semne din exterior.
Cum crezi, unde te va ghida în continuare Universul prin crearea hainelor?
La moment lucrez mai mult cu oamenii, dar scopul meu este să creez necontenit, să revărs ceea ce este în interiorul meu. Vreau să creez fără a fi pusă în anumite limite, să pot da frâu liber creaţiei. Nu îmi place când trebuie să mă limitez la dorinţele clientului. Câteodată sunt bine cu asta, când omul are încredere în ceea ce eu fac. Eu simt, la un nivel empatic, ceea ce dorește să vadă clientul și pot să îi ofer mult mai mult. Din acest motiv eu tind spre creaţie liberă.
Care este marea provocare în activitatea ta?
Provocarea sunt eu însumi. Căci fiecare om care vine la mine este unic, ca configuraţie, caracter, dorinţe. Eu trebuie mereu să găsesc noi modalităţi de confecţionare a hainei, în așa mod ca să se potrivescă ideal persoanei. Este important ca și din punct de vedere tehnic să fie perfect, dar și omul să fie mulţumit.
Cum te ajută profesia de designer vestimentar în viaţa de zi cu zi?
Mai întâi de toate, mă ajută să am haine confortabile și frumoase în garderobă. De asemenea, pot să ajut unei persoane să aleagă haine potrivite ei, după culoare, stil, caracter. Și nu în ultimul rând, profesia mă ajută să stabilesc relaţii cu oamenii din jur și să fiu mai aproape de sfera artei.
BLITZ:
Ceai sau cafea? Ceai.
Munți sau mare? Munți.
Dimineața sau seara? Seara.
Cărți sau filme? Cărți.
Culoarea preferată? Alb. Auriu. Galben.
Dacă ai avea posibilitatea să stai în fața lui Dumnezeu, ce i-ai spune? Mulțumesc.
Autoare: Anastasia Suveică
COMENTARII