Vreme bună pe tot parcursul anului, lipsa iernii și diversitate în floră și faună. Sri Lanka are ceva impresionant pentru fiecare călător. Despre curentele religioase, templele buddhiste și elefanți aflați din articol.

Sri Lanka, țara magică unde timpul este mai cruțător și soarele mai cald, iar oceanul mereu primitor. În Sri Lanka trăiesc peste 400 de elefanți, unii în sălbăticie, alții în rezervații naturale sponsorizate de turiști care vin să îi admire și să se plimbe pe ei.

Elefanții au doar patru dinți care cântăresc 10 kg, iar speranța de viață a acestora este de 80-90 de ani. Din păcate, puțini știu că elefanții mor nu din cauza bătrâneții, ci din cauza foamei. Atunci când toți dinții le cad ei nu mai pot fi hrăniți. Oamenii de știință au încercat și mâncarea lichidă însă această metodă nu a fost eficientă, decesul elefanților fiind imposibil de oprit.

 

IMG_2380

Pe teritoriul fostei colonii britanice și olandeze trăiesc mai multe popoare cu religii diferite, cele mai importante religii fiind buddhismul, hinduismul, islamul, creștinismul. Din istoria acestei țări poate fi explicată existența acestor religii. Fostă colonie olandeză, unii olandezi rămași pe teritoriul insulei și-au construit biserici creștine, convertind astfel 7,4% din populație. Atunci când britanicii au ocupat Sri Lanka, ei au avut nevoie de muncitori pentru plantații, însă băștinașii care erau poporul singalez și cu religia buddhistă nu voiau să lucreze pentru colonialiști. India fiind aproape, și la fel colonie britanică, aceștia au adus populația tamilă care erau hinduși, iar islamul a venit împreună cu arabii care vindeau mărfuri și s-au stabilit pe teritoriu.

 

IMG_2878

IMG_2922

Ultimul rege al Sri Lanka a construit și a amenajat una dintre cele mai mari grădini botanice din lume, care impresionează prin diversitatea speciilor de plante. Unele personalități marcante din istorie au vizitat Grădina Botanică și chiar au plantat specii rare de copaci. Unii dintre aceștia au fost Iurii Gagarin și Nikolai al II-lea.

 

IMG_2651

IMG_2668

Autoare: Gabriela Petrov