Sri Lanka, țara cu un anotimp, este caracterizată de două perioade anuale importante: sezonul ploios, care coincide cu vara din Republica Moldova, și sezonul uscat, care reprezintă tot restul anului. Sri Lanka este situată la 55 km spre sud de India, fiind o țară independentă, cu patru religii și două limbi oficiale. Traducerea exactă a denumirii de Sri Lanka este Insula Splendidă, însă din cauza ocupanților olandezi și englezi, aceasta a primit mai multe nume pe parcursul istoriei.
Aflându-se foarte aproape de Ecuator, răsăritul și apusul au loc exact la ora 6 seara și respectiv 6 dimineața. În mijlocul oceanului indian, clima tropicală influențează fauna și flora. Copacii tropicali, mango, papaya, maracuya și multe alte fructe sunt răspândite pe tot teritoriul insulei. Aici există 32 de soiuri de banane. Fructele pot fi procurate la târgurile locale, unde prețurile sunt destul de accesibile, însă nu sunt mai mici decât în Republica Moldova, plusul constă doar în faptul că există o alegere mai mare.
În Oceanul Indian înoată diverși pești, care sunt comestibili și chiar sunt oferiți drept gustare la cafenelele și restaurantele de pe litoral. Carnea de rechin bine gătită trebuie să fie albă și moale. Fructele de mare și creveții sunt însă cele mai populare mâncăruri consumate de turiști. Aici două persoane adulte pot lua o masă copioasă de 330 de lei, care ar include două porții de crevete și două sucuri fresh.
Sri Lanka este faimoasă pentru exportul său de ceai, care reprezintă 25% din ceaiul din întreaga lume. Există multe tururi care includ vizite la plantațiile de ceai, unde se prezintă procesul de sortare, uscare și fermentare a ceaiului (în cazul ceaiului negru).
Despre călătoriile cu elefanții, templele buddhiste și parcurile regale citiți în următorul articol.
Autoare: Gabriela Petrov
COMENTARII